Regisztrálj okosan!

marcsi1.jpgA legtöbb online szállásközvetítő cég oldalára minden gond nélkül egy pillanat alatt beregisztrálhatunk a Facebook profilunkkal, így a továbbiakban a Facebook belépési adatainkkal fogjuk tudni elérni a felhasználófelületet. Ez gyors és praktikus megoldásnak tűnhet, ám én senkinek sem javaslom ezt a megoldást. Vegyük a fáradságot, és regisztráljunk be “normálisan” egy e-mail címet megadva, a Facebook profilunkat később is összekapcsolhatjuk az adott oldallal (jelen esetben az Airbnb-vel, és ez ajánlott is), hiszen így még hitelesebb, még leinformálhatóbb házigazdákká válunk.

S hogy miért javaslom mindezt? Nos szinte minden házigazda életében eljön az a pillanat, amikor elutazik, lemerül a telefonja, nincs internetközelben, stb., mégis égetően fontos, hogy belépjen a felületre. Nos ekkor történik az, hogy kénytelenek vagyunk megadni valakinek a Facebook hozzáférési adatainkat, hogy azon keresztül belépve intézhessen dolgokat a nevünkben.

Ez azon felül, hogy elég sok bizalmat igényel (hiszen nyilvánvalóan az adott illető így teljes hozzáférést nyer a Facebook profilunkhoz), de sajnos azt a veszélyt is magában hodozza, hogy ha egy más valaki próbál meg belépni a nevünkben a Facebookra, akkor biztonsági okokból esélyes, hogy a Facebook kérni fog az adott illetőtől további biztosítékot, hogy jogszerűen kerültek hozzá az adataink, vagyis hogy tényleg mi próbálkozunk belépni eddig nem használt eszközökről a rendszerbe. Ezek mind a mi érdekeinket védik, szóval ennek csak örülni lehet, mégis iszonyat macera tud lenni, ha emiatt nem tudunk belépni az online szállásközvetítő felületünkre.

Sőt, ha nem tudjuk utána magunkat kellőképpen igazolni, azt is kockáztatjuk, hogy letilt a Facebook minket pár napra, ezzel együtt értelemszerűen az Airbnb-re sem fognk tudni belépni. Szóval én mindenképpen azt javaslom, hogy érdemes alapból e-mail címmel regisztrálni, vagy módosítani ezeket a beállításokat a rendszeren belül. Ugyancsak, javaslom, hogy hozzunk létre külön a szállásközvetítő oldalak belépéséhez használt, új e-mailcímet, aminek a jelszavát szívesen adjuk meg olyannak, aki el tud járni a nevünkben, ha esetleg mi nem vagyunk elérhetőek. Így nem csak a Facebook, hanem a privát e-mailjeink is biztonságban lehetnek.

Ha hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést, kérlek nyomj egy Tetsziket, de annak is nagyon örülök, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal! Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz! 

Ne a büntetésekre költsd a bevételed, itt vagyunk és segítünk. 

TALÁLKOZZ VELÜNK SZEMÉLYESEN KÉPZÉSEINKEN!

RÖVIDTÁV (AIRBNB, BOOKING ÉS TÁRSAIK):

Rövidtávú lakáskiadás előadás tematika és jelentkezés

Rövidtávú lakáskiadás gyakorlati tréning

HOSSZÚTÁV:

Hosszútávú lakásbérbeadás előadás tematika és jelentkezés