Óvatosan a hosszabb foglalásokkal!

maria2.jpgHa már jó ideje kiadjuk a lakásunkat turistáknak, és bármennyire is élvezzük a “panziós létet”, azaz a vendégekkel való kommunikációt, új emberekkel való találkozásokat, bizony ez azzal is jár, hogy 3-4 naponta mosunk, takarítunk, be-és kiengedünk vendégeket a lakásunkból, intézzük a kisebb-nagyobb feladatokat. Éppen ezért néha kifejezetten felüdülés tud lenni egy-egy hosszabb foglalás a naptárunkban, amikor akár 2-3 hétre, vagy egy hónapra is kiveszi valaki a lakásunkat. Gondolom most sok tapasztalt vén róka helyeslően bólogat, hiszen az egyik legjobb vendég a jó áron, hosszan maradó vendég a lakásunkban.

Ha viszont csak most bontogatjuk szállásadó szárnyainkat, mindenkit óva intek attól, hogy első körben “kikapjon” egy hosszabb távú foglalást, amire viszont kifejezetten nagy esélyünk lehet, ha követjük a kezdeti nyomott áron való hirdetési javaslatot. Ahogyan már többször hangsúlyoztuk, kezdetekben, azaz a szálláshely felfutási ideje alatt érdemes kicsit nyomottabb áron hirdetni a lakásunkat, de erre is nagyon érdemes odafigyelni, hogy biztosan ésszerűen és jól csináljuk, erről egy teljes blogbejegyzést is írtam már korábban, mert nagyon sokat bukhatunk, ha meggondolatlanul kezdünk neki.

Miért fontos mindez? A kezdeti szakaszban az a lényeg, hogy minél rövidebb idő alatt minél több foglalásunk legyen, így értelemszerűen a rólunk írt vélemények, azaz review száma is elkezd nőni. Minél több pozitív vélemény van rólunk, annál nagyobb eséllyel kaphatunk további foglalásokat a jövőben, de akkor már természetesen nem nyomott áron szeretnénk mindezt elérni! De ha a naptárunk blokkolódik egy hosszabb időre, akkor nem csak hogy nem “pörgünk” a rendszerben, hanem mivel valószínűleg nyomott áron adtunk el egy hosszabb időszakot, tehát túl sok pénzt sem kerestünk rajta. És amíg ugyanennyi idő alatt több véleményt és esetleg pénzt is begyűjthettünk volna, a végére marad egy review rólunk, már ha a vendég egyáltalán megírja azt. Semmilyen szempontból nem egy szerencsés helyzet.

maria.jpgSzóval amit javasolni tudok az az, hogy amelyik oldalon csak elérhető, ott keressük meg a beállításokban a maximum tartózkodási időt, és amíg nem futtatjuk fel a lakásunkat, addig bizony limitáljuk minél kevesebbre, hogy esélye se legyen senkinek befoglalni hosszabb távra. Viszont ezt mindenképpen csak a közeljövőre állítsuk be, és nagyon óvatosak legyünk a Forma1, Sziget és Szilveszter időszakokkal, amikor kifejezetten nem akarunk rövid (1-2 éjszakás) foglalásokat kapni. Szerencsére külön feltételként ezeket mind beállíthatjuk az összes oldalon.

Ha pedig már túl vagyunk a felfutási időn, a távolabbi időpontokban (pláne ha az szezonon kívüli időszakra esik) már megadhatunk akár több hetes maximum tartózkodási időszakot is.

Ha hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést, kérlek nyomj egy Tetsziket, de annak is nagyon örülök, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal! Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz! 

Ne a büntetésekre költsd a bevételed, itt vagyunk és segítünk. 

TALÁLKOZZ VELÜNK SZEMÉLYESEN KÉPZÉSEINKEN!

RÖVIDTÁV (AIRBNB, BOOKING ÉS TÁRSAIK):

Rövidtávú lakáskiadás előadás tematika és jelentkezés

Rövidtávú lakáskiadás gyakorlati tréning

HOSSZÚTÁV:

Hosszútávú lakásbérbeadás előadás tematika és jelentkezés