Kinek szól ez a blog?

holiday-rental.jpgAkik ismernek, azok tudják, hogy jó ideje kiadom a lakásom különböző külföldi szállásközvetítő oldalakon keresztül. A vendégeim zöme 3-4 éjszakára érkezik a világ minden tájáról. Szuper lehetőség ez egy kis mellékes pénzkeresetre, az angol nyelv gyakorlására, és természetesen nem utolsó sorban szenzációs emberek megismerésére. Fordult már meg nálam híres divattervező, író, színészek, lakberendezők, és még sorolhatnám a listát. 

Emiatt ha nem is naponta, de hetente biztosan legalább egyszer megkeres egy ismeretlen ismerős, hogy segítsek neki elindulni ezen a göröngyös úton, mert azt sem tudják, hogyan kezdjenek neki, vagy egyáltalán érdemes-e belevágni ebbe az egészbe. Eleinte nagyon lelkesen, akár órákig is részleteztem mindenkinek, hogyan is működik a rendszer, és mire érdemes odafigyelni, és közben folyamatosan érlelődött bennem, hogy ha tényleg ennyire sokan vagyunk, akkor lehet hogy itt lenne az ideje, hogy legyen egy olyan oldal, ahol mindenki választ kaphat a kérdéseire, tanácsokkal, ötletekkel láthatom el őket.

Mert akármilyen egyszerűnek is tűnik az ábra, a lakáskiadás nem csak arról szól, hogy meghirdetem az ingatlanom, özönlenek a turisták, és dől a lé. A sikeres ingatlankiadás hátterében komoly szervezés, logisztika, adminisztráció, és nem utolsó sorban adózási kötelezettség áll.

Ez a blog elsősorban azoknak szól, akik rövidtávra adják ki a lakásukat, és szeretnének minél több hasznos információhoz jutni, de terveim között szerepel, hogy számos témában érintsek hosszútávú kiadásokkal kapcsolatos tudnivalókat is.

Remélem sok hasznos információval szolgálhatok mindenki számára, jó olvasgatást kívánok!

Ha hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést, kérlek nyomj egy Tetsziket, de annak is nagyon örülök, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal! Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz!