Ezért ne trükközz!

marcsi3.jpgAz elmúlt egy évben akkorát robbant az online szállásközvetítő oldalakat használók száma, és ezzel természetesen egyidejűleg a “szállodalakásokat” igénybe vevők száma is, hogy tényleg égetően fontos, hogy megfelelő szabályokat lefektetve, minél nagyobb elővigyázatossággal nyújtsunk minőségi szolgáltatást a vendégeinknek. Minél több felhasználó kerül a rendszerbe, sajnos annál több kellemetlen vendéggel kerülhetünk kapcsolatba. Szinte nincs olyan nap mostanában, hogy ne hallanánk újabb és újabb "Airbnb-s horrorsztorit" a világ bármely pontjáról. Éppen ezért érdemes nem csak lefektetni, de be is tartatni saját magunkkal is a szabályainkat.

Mire is gondolok? Az egyik legfontosabb szabály, hogy soha, semmilyen körülmények között ne engedjük, hogy a nálunk megszállni akaró vendég a szállásközvetítő céget megkerülve, közvetlenül foglalja le a szállást nálunk. Ne feledjük, aki a 10-12%-os szolgáltatási díjat szeretné megspórolni, amit a szállásdíjon felül a megbízható rendszerhasználatért cserébe fizetnie kell, akkor az az illető nem biztos, hogy az a személy lesz, akinek örömmel adjuk át a lakásunk kulcsát és szívesen látunk az otthonunkban.

marcsi2.jpgMivel mi az egészen 0 - 15% közötti jutalékot tudnánk megspórolni, azt hiszem mindenki számára világos, hogy annyit nem ér az egész, hogy az esetleges kellemetlenségek esetén senkit nem fog érdekelni, hogy kárpótoljon bennünket. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki a rendszert megkerülve szállt meg nálunk, akkor nem lesz lehetősége véleményt írni a nálunk szerzett tapasztalatairól, magyarul a naptárunk blokkolva van, a rendszer nem tudja értékesíti a szabad éjszakáinkat, és a vélemények száma sem nő. Ha pedig mégis kiderül, hogy a rendszert megkerülve adtuk el a szálláshelyünket, azt is kockáztatjuk, hogy akár örökre kitiltanak az oldalról, és ha sikerül is újra regisztrálnunk, kezdhetjük elölről a fáradságos építkezést.

Szóval bármennyire is csábítónak tünhet az ajánlat, tényleg gondolkozzunk el mélyen, mennyit is ér a saját otthonunk épsége, a lelki nyugalmunk, na és persze nem utolsó sorban plusz egy review, azaz vélemény az oldalunkon. 

Ha hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést, kérlek nyomj egy Tetsziket, de annak is nagyon örülök, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal! Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz! 

Ne a büntetésekre költsd a bevételed, itt vagyunk és segítünk. 

TALÁLKOZZ VELÜNK SZEMÉLYESEN KÉPZÉSEINKEN!

RÖVIDTÁV (AIRBNB, BOOKING ÉS TÁRSAIK):

Rövidtávú lakáskiadás előadás tematika és jelentkezés

Rövidtávú lakáskiadás gyakorlati tréning

HOSSZÚTÁV:

Hosszútávú lakásbérbeadás előadás tematika és jelentkezés