Így tömd be a lyukaid!

Tapasztalt vén rókák az egyszerűség kedvéért csak lyukaknak hívják azokat az 1-3 napos időszakokat, amik 2 foglalás között sajnos néha ott árválkodnak a naptárainkban. Ha szerencsések vagyunk, akkor a foglalások melegváltással cserélődnek, de óhatatlan, hogy néha ne csússzanak be lyukak. Ez ha 1-1 éjszakáról van szó, néha kifejezetten jól tud jönni, mert ilyenkor esetleg nagyobb takarítást, szerelést, egyéb dolgokat el tudunk intézni a lakásban, de ha a naptárunk tele van 2-2 éjszakás lyukakkal, az havi szinten akár 8-10 éjszakát is ki tud tenni, ami ez által 100-150 ezer Ft-nyi bevételkiesést is eredményezhet. Igen, havonta!

lyuk.jpg

(A Holiday Lettings naptárában jól átlátható, hol vannak lyukaink.)

No de mi a megoldás?

Először is gondoljuk át, hogy mennyi az a minimum tartózkodási éjszaka, amit beállítunk a rendszerben, és erről ne feledkezzünk meg! Ha a minimum vendégéjszaka 3-ra van állítva, és utána ott hemzsegnek az 1-2 éjszakás lyukak, akkor a vendégek meg sem fogják találni a szabad napjainkat, hiszen ki sem adja a rendszer a találati listában a beállításaink miatt. Pedig biztosan van olyan turista, aki pont akkor keres szállást, amikor a lakásunk valójában üres, és mi rendkívüli módon szeretnénk, ha valaki befoglalná. De ha rosszul van beállítva a naptárunk, akkor rajtunk kívül sajnos senki nem tudja, hogy a lakás mégis szabad. Erre sokan nem is gondolnak, és nem értik, miért nem jönnek a foglalások. Ha viszont átállítjuk a rendszert 1 vagy 2 éjszaka minimum tartózkodásra, akkor azt reszkírozzuk, hogy a lakásunkat ellepik az 1-2 éjszakás foglalások, ami sokkal több plusz munkát, takarítást, szervezést igényel, noha ne feledjük, valakinek pont ez lehet az erőssége a többi lakással szemben (de erről majd egy másik posztban írok).

Szerencsére a legtöbb közvetítő oldal naptárában be tudunk állítani az alapértelmezett minimum vendégéjszakáktól eltérő hosszúságú időtartamot is, ami pont ezekre a helyzetekre nyújthat megoldást. Így pl. nem csak az 1-2 éjszakás lyukak eladására van nagyobb esélyünk, hanem egyes kiemelt időszakokra is beállíthatunk kifejezetten hosszabb minimum tartózkodási időt, mint pl. a Sziget. De jól jöhet ez egy hét eleji 3 éjszakás lyuknál is, mert bár van rá esély, hogy mégis beesik egy foglalás, de érdemes ott is átállítani, mert véleményem szerint inkább legyen akkor 1 vagy 2 éjszaka eladva a háromból, mint egy sem.

lyuk_booking.jpg

(Booking.com-on egyéjszakás lyuk elérhetővé tétele, pár klikk és kész is.)

A legegyszerűbben a Booking.com oldalán tudjuk beállítani a minimum tartózkodás időtartamát és árát, de az év eleje óta újdonság az Airbnb-től is, hogy végre ott is lehet időszakosan megadni az alapértelmezettől eltérő beállításokat (ez vonatkozik az árra is!). A Housetrip-en annyi variációt hozunk létre, amennyit csak akarunk, és egyes napokra egy legördülő listából tudjuk ezeket beállítani, míg a Holiday Lettings és Flipkey oldalakon ez ismételten kicsit macerás tud lenni. Jó hír, hogy a naptárszinkronizációnkat ez semmilyen módon nem befolyásolja. 

Ha hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést, kérlek nyomj egy Tetsziket, de annak is nagyon örülök, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal! Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz! 

Szeretnél még több gyakorlati tudásra szert tenni? ÚJDONSÁG: Kiscsoportos gyakorlati tréning Budapesten, ahol egy nap alatt megtanítunk az összes fontos beállításra, és eligazítunk az adózás rejtelmeiben is!

Először a kezdeti lépésekkel, adózási formákkal szeretnél tisztában lenni? Gyere el következő ELMÉLETI ELŐADÁSUNKRA, és minden egyből világos lesz. Küldd el JELENTKEZÉSED most!