Ezért ne add olcsón a lakásod!

crying-woman-with-empty-wallet.jpgMíg egy korábbi bejegyzésemben már írtam arról, hogy miért nagyon fontos, hogy a naptárad mindig naprakész legyen, és hogyan szabadíthatod meg magad az állandó naptárfrissítéstől a szinkronizáció segítségével, te közben lehet hogy pont azon morfondírozol, hogy miért nem jönnek a foglalások?

Ne aggódj, ez a kérdés mindenkinek legalább egyszer (de biztosíthatlak, hogy ennél sokkal többször is) átfut az agyán, és sajnos sokan ilyenkor a teljes naptárra kiterjedő, drasztikus árcsökkentésbe kezdenek.

Nyomott áron viszont csak az első pár foglalás megérkezéséig érdemes hirdetni a lakásunkat, ezt javasolja is az összes hirdetésközvetítő oldal. De itt fontos megjegyezni, hogy csak kifejezetten a közeljövőre foglalható dátumokat érdemes olcsóbban hirdetni, hiszen minél rövidebb időn belül szükségünk van a pozitív visszajelzésekre a hirdetésünk alatt. 

why.jpg

Viszont ha már rendelkezünk néhány véleménnyel, vagy szimplán beindultak a foglalások, akkor semmiképpen nem javasolt tovább nyomott áron hirdetni, pláne nem a távolabbi időpontokra, hiszen amire elérkezünk a 2-3 hónappal vagy még  későbbi dátumhoz, addigra még több véleményünk lesz, nagy valószínűséggel a lakásunk is jobb helyen szerepel a rendszerben. Viszont ha például az augusztusi vendégéjszakáink már márciusban alacsonyabb áron elkeltek, akkor esélyünk sem lesz rá, hogy magasabb áron értékesíthessük az adott vendégéjszakákat, nem beszélve arról, hogy a későbbi időpontokra befoglalt éjszakákról is csak később tudnak véleményt írni a vendégek.

Különösen érvényes ez a kiemelt időszakokra, erre mindig szenteljünk még nagyobb figyelmet, mivel rengeteg bosszúságot tud okozni, ha ráeszmélünk, hogy a Forma 1, Sziget, szilveszter, a szomszéd utcában zajló kézműves kiállítás, stb. időpontja alatt akár többszörös áron is kiadhattuk volna lakásunkat.

rat-race.jpgMert a legvégén úgyis osztunk szorzunk, és ha az átlag napi kiadási árból levonjuk az adókat, a takarítási, rezsi és egyéb járulékos költségeket, a tevékenységre fordított időnk árát (!!!), akkor nagyon meglepő tud lenni a végeredmény, miszerint lehet, hogy sokkal jobban jártunk volna, ha egy megbízható bérlőnek adtuk volna ki a lakást hosszú távra. 

Éppen ezért, szánj rá egy kis időt, és számold ki, hogy megéri-e egyáltalán belevágni ebbe az egészbe. Segítségképpen készítettünk egy KALKULÁTORT, amivel te is pikk-pakk megnézheted, milyen feltételek mellett érdemes a rövidtávú lakáskiadás mellett döntened. 

 

TALÁLKOZZ VELÜNK SZEMÉLYESEN KÉPZÉSEINKEN!

RÖVIDTÁV (AIRBNB, BOOKING ÉS TÁRSAIK):

Rövidtávú lakáskiadás előadás tematika és jelentkezés

Rövidtávú lakáskiadás gyakorlati tréning

HOSSZÚTÁV:

Hosszútávú lakásbérbeadás előadás tematika és jelentkezés