Fél szemed a naptáron!

Bár még csak január van, és a holtszezon miatt sokan gondolhatják azt, hogy van még egy kis idejük felkészülni a későbbi rohamra, egy nagyon fontos dologra hadd hívjam fel mindenki figyelmét. Sajnos nem csak kezdők, de rutinos vén rókák is gyakran elkövetik azt a szarvashibát, hogy a naptáruk nem naprakész, vagy ha azt is hiszik, hogy az, egyszer csak kiderül, hogy mégsem az.

screenshot_2015-01-08-09-36-14_1420683433160.jpg

Egyáltalán nem ritka jelenség, hogy a vendégek akár egy évre előre befoglalják a szállásod. Nekem tavaly novemberben érkezett idén októberre foglalás, és már azt is jelezték, hogy szeretnének egy üveg fehérbort az érkezésükkor.

Szerencsés esetben az áraid jól vannak beállítva, és szívesen látod őket vendégül. De nincs annál kellemetlenebb, mint amikor kiemelt időszakra érkezik a foglalás, és nagyon szomorúan rájössz, hogy elfelejtetted az árakat átállítani. Ekkor vagy benyeled a hibádat, és alacsonyabb áron kénytelen vagy odaadni a lakást, vagy elutasítod, esetleg lemondod a foglalást, de ezzel azt kockáztatod, hogy a rendszer nagy valószínűséggel meg fog büntetni. Ez akár pénzbírság, akár a listában való hátrébb sorolás is lehet. Egyik sem túl szerencsés. Tehát érdemes erre már most időt szánni, mert akár több százezer forint különbséget is jelenthet a figyelmetlenségünk.

Ha pedig már azt hittük, hogy minden jól be van állítva, mielőtt kényelmesen hátradőlnénk, győződjünk meg arról is, hogy a heti és havi áraink is biztosan naprakészek az adott időszakokra, mert ha ezek nincsenek jól beállítva, akkor bizony egy-egy érdeklődésnél, foglalásnál felül tudják írni a napi árainkat a kiemelt időszakokra is.

screenshot_2015-01-08-09-40-04_1420683394180.jpg

Szóval mindenkinek azt javaslom, hogy vegye a fáradságot, akár jövő szilveszterig állítsa be a naptárban úgy az árait, hogy később ne érje meglepetés. Külön érdemes arra is figyelmet szentelni, hogy a környékünkön van-e esetleg olyan esemény,  pl. sakk világbajnokság a szomszéd épületben, Európa nagydíj a községben, stb., mert nagy valószínűséggel sokan a közelben keresnek majd szállást, így ezekre az időszakokra érdemes kiemelt árakat beállítani.

Azt pedig végképp ne feledjük, hogy ezeket az árakat, időszakokat minden oldalon, ahol hirdetünk, be kell állítani, én itt most csak az Airbnb oldalról linkeltem be képeket.

Ha hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést, kérlek nyomj egy Tetsziket, de annak is nagyon örülök, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal! Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz! 

Szeretnél még több gyakorlati tudásra szert tenni? ÚJDONSÁG: Kiscsoportos gyakorlati tréning Budapesten, ahol egy nap alatt megtanítunk az összes fontos beállításra, és eligazítunk az adózás rejtelmeiben is!

Először a kezdeti lépésekkel, adózási formákkal szeretnél tisztában lenni? Gyere el következő ELMÉLETI ELŐADÁSUNKRA, és minden egyből világos lesz. Küldd el JELENTKEZÉSED most!