Praktikus tipp #7: Vendégeld meg önmagad!

confused.jpgHa nem a saját, jól kiismert lakásodat alakítottak át turistáknak kiadható egyéb szálláshellyé, akkor mindenképpen javaslom, hogy tölts el legalább egy, de inkább 2-3 vendégéjszakát a szálláshelyeden. Miért? Mert így fogod igazából megtudni, hogy pontosan mit is érez a vendég a nálad töltött idő alatt, és ténylegesen mire is van szüksége. 

Pláne, ha olyan házban sikerült lakást venned, ahol esetleg a szomszédokat, lakóközösséget sem ismered, nem árt, ha te találkozol először az esetlegesen felmerülő problémákkal. Lehet hogy az éjszakai gang világítás pont beszűrődik a vendég hálószoba ablakán, oldd meg megfelelő sötétítéssel; lehet hogy nem a legpraktikusabban van berendezve a konyha, nincs jó hőfokra állítva a bojler, hideg a wc ülőke, értelmezhetetlen a mosógép használati utasítása, szúr a párna, stb... Bármi is legyen az esetlegesen felmerülő probléma, találkozz vele te először, próbálj egy vendég fejével gondolkozni, mire van/lehet szüksége, ha pár napra nálad száll meg.

airbnb-etiquette-tips0316.jpg

Ezek mind rendkívül egyszerű és triviális dolgoknak tűnhetnek nekünk, de ne feledjük, a világ bármely részéről érkezhetnek hozzánk vendégek, tehát legyünk benne biztosak, hogy a lehető legegyszerűbben értelmezhető, hogyan tud a vendég egyedül is bejutni az épületbe/lakásba, képes legyen működtetni a légkondit, fűtést, mosó- és mosogatógépet, ne okozzon fejtörést a tv bekapcsolása, az internetre kapcsolódás, tudja hova kell a szemetet levinni, van-e külön kuka az újrahasznosítható hulladéknak, stb. 

Akár érdemes külön egy nyári, és külön egy téli teszt-időszakot beiktatni a saját szálláshelyünkön, így végképp fogalmunk lesz róla, hogy mi az, amire mindenképpen oda kell figyelnünk a lakáson, és természetesen az épületen belül is. 

Persze az is megoldás lehet, hogy nem te, hanem egy kedves ismerős, barát, családtag tölt el nálad pár éjszakát, de mindenképpen figyelj oda, hogy csak ugyanannyi információt adj meg neki, amennyit egy vendégnek is adnál, majd kérd meg, hogy jegyzeteljen, és őszintén ossza meg veled a véleményét és építő jellegű kritikáját a nálad töltött időről.

Ha hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést, kérlek nyomj egy Tetsziket, de annak is nagyon örülök, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal! Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz! 

Ne a büntetésekre költsd a bevételed, itt vagyunk és segítünk. 

TALÁLKOZZ VELÜNK SZEMÉLYESEN KÉPZÉSEINKEN!

RÖVIDTÁV (AIRBNB, BOOKING ÉS TÁRSAIK):

Rövidtávú lakáskiadás előadás tematika és jelentkezés

Rövidtávú lakáskiadás gyakorlati tréning

HOSSZÚTÁV:

Hosszútávú lakásbérbeadás előadás tematika és jelentkezés