Vidék, ébresztő!

z_frei.jpgA külföldi szállásközvetítő oldalakon szinte csak budapesti kiadó ingatlanokkal találkozunk. Elvétve akad egy-két vidéki szálláshely is meghirdetve, de ha azokat közelebbről megvizsgáljuk, akkor észrevesszük, hogy hónapok óta sem a naptárat nem frissítették, és az adatlap is hiányosan van kitöltve, a feltöltött fényképek minőségéről pedig inkább ne is beszéljünk. Tisztelet a kivételnek.

LEGYÜNK ELSŐK!

Pedig szerintem szenzációs előnnyel rendelkezhet az, aki ezeken az oldalakon is hirdeti magát, és nem csak a külföldi vendégek reményében, hiszen javarészt szinte semmilyen konkurenciával nem kell számolnunk, így érdemes addig lépni, amíg ebből az előnyből profitot tudunk kovácsolni. Egy korábbi posztban már részletesen összefoglaltam, hogy szerintem melyik külföldi közvetítő oldalakon érdemes hirdetni szálláshelyünket, bővebben ITT olvashatsz róla. 

Igaz, hogy viszonylag ritkán, de mégis egyre gyakrabban fordulnak meg nálunk is magyar vendégek. Ők vagy külföldön élnek, és pár napra hazalátogatnak, vagy szimplán belföldi turisták. A lényeg, hogy egyre többen ismerik, és használják a rendszert. És ha nem csak külföldön, de Budapesten is ezeken a szállásközvetítő oldalakon keresztül minden gond nélkül foglalnak szállást, akkor miért ne foglalhatnának a balatoni, hévízi, hajdúszoboszlói és egyéb vidéki településeken található szálláshelyünk közül valamelyikbe? Arról nem is beszélve, hogy ezeken az oldalakon teljesen díjmentesen hirdethetünk, minimális jutalékot csak valós foglalások után kell fizetnünk. 

fekete-masodik.jpg

(Fotó: Balatonlelle.com)

MINDENKINEK MEGÉRI

Persze megfordulhat a fejekben, hogy miért éri az meg nekem, hogy házigazdaként még fizessek további jutalékot egy közvetítő oldalnak, és biztosan a vendég sem szeretne plusz szolgáltatási díjért foglalni, majd megkerülve az oldalt, direktben megkeres bennünket, és "mindenki jól jár".

Bevallom, első pillanatban teljesen jogosnak tartottam én is ezt a felvetést, de aztán végiggondoltam. Ne feledjük, egy teljesen új, közösségi elven működő dologról van szó, melynek nagyszerűségét még mindig sokan nem ismerték fel. Legyünk hát elsők ebben is!

Aki mondjuk az Airbnb oldalon keresztül érkezik hozzánk, annak fontos, hogy lásson jó sok pozitív véleményt a szálláshelyünkről, s ami ennél is fontosabb, hogy magának a vendégnek is lényeges, hogy róla is legyen minél több pozitív vélemény, hiszen ha legközelebb Rómába, vagy Torontóba szeretne utazni, a házigazda (vagyis a külföldi saját magunk) is láthatja, hogy megbízható vendég kezébe adja oda a lakáskulcsot. Hogy még érthetőbb legyen, vajon ki ne adná szívesebben oda a 12 fős nyaralóját egy olyan személynek és barátainak egy hosszú hétvégére, akiről mondjuk 10 másik házigazda állítja, hogy rendben tartotta az ingatlanját, betartották a szabályokat, és minden rendben volt. Arról nem is beszélve, hogy különböző lemondási feltételeket beállíthatunk, kauciót is kérhetünk, tehát többszörösen be vagyunk biztosítva, ha esetlegesen mégis káresemény történne, vagy a vendég utolsó pillanatban lemondaná az utazást. A külföldi vendég is nagyobb bizalommal foglal nálunk szállást, hiszen a fizetést a közvetítő oldal bonyolítja, így a foglaló előre utalgatás macerájától is megkíméljük a vendéget és magunkat is.

Most pedig fordítsuk meg a dolgot: Az a vendég, aki szállást keres, és több szálláshely közül vacillál, vajon melyiket fogja választani? Egy házilag összetákolt, hónapok óta nem frissített ingyenes weblapra feltöltött hirdetés alapján (amire ráadásul egy külföldi szinte esélytelen, hogy rátaláljon), vagy szemmel láthatóan karbantartott, igényes fényképekkel, frissített naptárral ellátott szálláshelyet az Airbnb-ről, ahol 50 korábbi vendég véleménye alapján látja, hogy tisztaság van, kedves a házigazda, és nagyon jól érezték magukat. Azt hiszem, ezt mindenki el tudja maga is dönteni, hogy melyik lesz a vonzóbb választás.

Szóval hosszútávon mindenkinek érdeke, hogy az oldalon keresztül történjen a foglalás, akár vendég, akár házigazda vagyunk, mert azért a pár százalék jutalékért cserébe olyan biztonságot és világszinten kibővült potenciális vendégforgalmat kaphatunk, amiről eddig álmodni sem mertünk volna. És ha ennek fényében nézzük a dolgot, akkor elkezdhetünk annak örülni, hogy csak néhány százalék jutalékért cserébe ilyen klassz, hiteles reklámot kaphatunk a szállásközvetítő oldaltól. 

Persze az egésznek csak akkor van értelme, ha normálisan csináljuk, azaz tényleg karbantartjuk, frissítjük az oldalt, a naptárat és jók a beállításaink. Ha ezekre szánunk napi, heti pár percet, akkor biztos vagyok benne, hogy hamarosan meglesz az eredménye is a befektetett munkánknak.

Még csak vacillálsz, hogy belevágj-e? Kérd INGYENES KALKULÁTORUNKAT, és számold ki személyre szabottan, mennyi pénzt kereshetsz kiadó ingatlanoddal.

Ha hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést, kérlek nyomj egy Tetsziket, de annak is nagyon örülök, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal! Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz! 

Szeretnél még több gyakorlati tudásra szert tenni? ÚJDONSÁG: Kiscsoportos gyakorlati tréning Budapesten, ahol egy nap alatt megtanítunk az összes fontos beállításra, és eligazítunk az adózás rejtelmeiben is!

Először a kezdeti lépésekkel, adózási formákkal szeretnél tisztában lenni? Gyere el következő ELMÉLETI ELŐADÁSUNKRA, és minden egyből világos lesz. Küldd el JELENTKEZÉSED most!

MÉG NAGYOBB ÚJDONSÁG!!!!!

Várunk balatoni előadásunkon is, részletes tematikáért és előregisztrációért klikk: BALATONI ELŐADÁS