Instant booking kisokos

instantbook-300x230.jpgÁldás vagy átok, a legtöbb külföldi szállásoldalon előzetes érdeklődés vagy kérés nélkül, azonnal befoglalható (instant booking) a kiadó lakásunk. Ha nem csak egy oldalon hirdetünk, akkor ezzel mindenképpen legyünk tisztában, és alkalmazzuk az oly sokszor emlegetett és dicsért naptárszinkronizációt

Míg a Booking.com és Only-Apartments oldalakon csak Instant Booking-gal foglalható be a lakásunk, addig a Housetripen és Airbnb oldalon ezeket mi szabályozhatjuk. Arra mindkét oldal felhívja a figyelmünket, hogy érdemes beállítani ezt a funkciót, mert nem csak előrébb sorol a rendszer, de állítólag több vendéget is vonz az azonnali foglalás lehetősége.

Ha viszont tudatosan beállítottuk ezt a funkciót az Airbnb-n, akkor használjuk is ki! A legnagyobb hasznát többek között akkor vehetjük az instant booking-nak, ha az utolsó pillanatban történt egy lemondásunk, és a hirtelen keletkezett lyukat szeretnénk betömni. Az Airbnb oldalán talán sokan elsiklottak ennek a helyes beállítása felett, és nem értik, miért nem érkezik meg a várva-várt last minute vendég. 

Íme a lépések. Először is engedélyezzük a funkciót, és itt szerencsére eldönthetjük, hogy kik foglalhatnak azonnal. Nyilván, ha bárki, akkor nagyobb a merítés, de ha nem vagyunk ennyire vakmerőek, akkor bátran válasszuk, hogy csak a pozitív véleménnyel rendelkező vendégek foglalhatnak. 

instant1.jpg

És akkor itt ugrik a majom a vízbe, mert ha nem jól állítod be, hogy az érkezéshez viszonyítva mennyivel hamarabb foglalhatják be a instant booking-gal a lakást, és tegyük fel akár aznap este is tudnál vendéget fogadni, de ezt nem jól állítottad be a rendszerben, akkor nem biztos, hogy összetalálkozik a kereslet a kínálattal.

instant2.jpg

Az aznapi instant booking foglalásokhoz azt is megadhatod, hogy akár éjfélig is befuthat a foglalás, és persze a vendég is, így természetesen ezeket az opciókat csak akkor állítsuk be, ha tényleg a lakás és mi is fel vagyunk készülve a vendég fogadására. 

instant3.jpg

Viszont legyünk nagyon óvatosak is! Ha nem vagyunk összenőve az okostelefonunkkal, vagy nem ülünk a számítógép előtt állandóan, és nem tudjuk módosítani a naptárunkat azonnal egy foglalás után, érkezzen az bármelyik oldalról is, akkor ezt a funkciót inkább ne állítsuk be, mert ha véletlenül ugyanerre az időszakra érkezik másik oldalon foglalásunk, akkor azt még a naptárszinkonizáció sem fogja tudni azonnal frissíteni, és kellemetlen büntetéseknek tehetjük ki magunkat. 

Ha hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést, kérlek nyomj egy Tetsziket, de annak is nagyon örülök, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal! Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz! 

Ne a büntetésekre költsd a bevételed, itt vagyunk és segítünk. 

TALÁLKOZZ VELÜNK SZEMÉLYESEN KÉPZÉSEINKEN!

RÖVIDTÁV (AIRBNB, BOOKING ÉS TÁRSAIK):

Rövidtávú lakáskiadás előadás tematika és jelentkezés

Rövidtávú lakáskiadás gyakorlati tréning

HOSSZÚTÁV:

Hosszútávú lakásbérbeadás előadás tematika és jelentkezés