Rövid vagy hosszútávra érdemes kiadni?

2015 márciusában gyűjtöttük össze először kerületenként, hány lakást hirdetnek Budapesten az Airbnb-n, hogy azokat elsősorban külföldi turistáknak adjanak ki néhány vendégéjszakára. Majd ezt követte májusban és júliusban is egy összesítés, melyeket az előadásainkon be is szoktunk mutatni. Ezek a számok bárki számára publikusan elérhetőek, mi csupán vettük a fáradságot, és kerületenként kilistáztuk.

airbnb_marc_maj_jul2vizjellel.jpg(Forrás: Airbnb.com, nagyobb képért klikk a képre!)

A táblázat is jól mutatja, hogy csupán tavasz óta 30%-kal nőtt a rövidtávra meghirdetett lakások száma Budapesten, és ki tudja, ez a szám hol áll majd meg. Ezek a számok teljesen átírhatják a piacot, hiszen jelenleg ott tartunk, hogy sokkal nagyobb a kínálat, mint a kereslet, és bizony bőven ezernél is több gyönyörűen felújított, jól felszerelt apartman áll üresen a belvárosban, szállóvendégre várva. Folyamatosan. Ez további árversenyt eredményezhet a piacon, miközben szinte lehetetlen albérletet találni hosszú távra a belsőbb kerületekben.

Éppen ezért érdemes kiszámolni, melyik ingatlankiadási forma éri meg számunkra jobban. Készítettünk ehhez egy kalkulátort, amibe ha a saját ingatlanunk adatait írjuk be, és elvégzünk néhány számítást, akkor feketén-fehéren láthatjuk, milyen bevétellel is számolhatunk. Sok esetben lehet hogy sokkal jobban járunk, ha hosszabb távra keresünk a lakásunkba egy megbízható albérlőt. Természetesen ahhoz, hogy ezt ki tudjuk számolni, érdemes tisztában lenni a környékünkön lévő kiadó lakások reális áraival, akár rövid, akár hosszútávú kiadásról is van szó.

Legyen bármi is a döntésünk, járjuk jól körbe a témát, legyünk tisztában a megfelelő jogi szabályozással, kötelezettségeinkkel. Nagy sikerű rövidtávú lakáskiadás előadásainkon mindenben segítünk a házigazdáknak, elmondjuk hogyan lehet valaki jó házigazda, mire érdemes figyelni, hogyan kell adózni, az adminisztrációt végezni.

De ha valaki mégis a hosszútávú bérbeadás mellett dönt, mostantól ő sincs egyedül kérdéseivel. Augusztustól indulnak előadásaink hosszútávú bérbeadás témakörben is, ahol ingatlanjogász és adótanácsadó szakemberek segítségével mindenki számára érthetően elmondjuk, hogyan lehet stresszmentesen, a legnagyobb biztonság mellett, legálisan kiadni a lakásunkat, milyen adóvonzata van, és milyen kedvezményeket vehetünk igénybe.

Kiindulási pontnak készítettünk egy táblázatot, amely az alapvető különbségeket mutatja be a rövidtávú kiadás és a hosszútávú bérbeadás között! Klikk: ÍGY ADÓZOL A LAKÁSOD UTÁN!

Ne a büntetésekre költsd a bevételed, itt vagyunk és segítünk. 

Találkozz velünk személyesen képzéseinken!

RÖVIDTÁV (AIRBNB, BOOKING ÉS TÁRSAIK):

Rövidtávú lakáskiadás előadás tematika és jelentkezés

Rövidtávú lakáskiadás gyakorlati tréning

HOSSZÚTÁV:

Hosszútávú lakásbérbeadás előadás tematika és jelentkezés

Ha hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést, kérlek nyomj egy Tetsziket, de annak is nagyon örülök, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal! Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz!