Praktikus tipp #2

icon-waitingarea.jpgRengeteg időt spórolhatsz meg azzal, ha a vendégtől nem csak a várható érkezési idejét, de a pontos járatszámot is elkéred. A legtöbb vendég repülővel érkezik, de közkedvelt még a vonat és a busz is, bár mondjuk legnagyobb meglepetésemre a múltkor beállított egy brit vendég egy bicajjal, amivel éppen a Duna-mentét bringázta végig. 

No de ahogy említettem, a leggyakoribb közlekedési eszköz a repülő és a vonat. Az évek és a rutin már megtaníttatta velem, hogyan kalkuláljam ki az érkezést akár percre pontosan is. Ehhez viszont fontos tudni, hogy pontosan melyik járattal,. vonattal érkeznek a vendégek. A legtöbb vendégnek ez nem okoz problémát, és szívesen megadja a járatszámot, de sajnos néha úgy kell érte könyörögni, mintha a bankkártyájuk PIN kódját szeretnénk kiszedni belőlük. Nekem a foglalás megerősítése után van egy sablon bemutatkozó szövegem, amit azonnal kiküldök a vendégnek, amiben rögtön el is kérem a járatszámot, valamint hogy írja meg, hogy milyen módon szeretne eljutni hozzánk (tömegközlekedés, taxi, a Keleti pályaudvar viszonylagos közelsége miatt volt már rá példa, hogy elsétáltak hozzánk a vendégek.)

itinerary-flight-arrivals-board.jpgAmint ez az infó megvan, aznap tudom ellenőrizni, hogy mikor érkezik be a járat a reptérre, állomásra, van-e késés, és ehhez igazítom a vendégek fogadását. A reptérről, ha taxival jönnek, akkor a landolástól számítva pontosan 60 perc alatt, ha metróval, akkor 90 perc alatt érnek a lakáshoz. Szinte hozzájuk lehetne igazítani az órát, annyira jól tervezhető, de ehhez fontos tudni, hogy pontosan mikor száll le a gép vagy érkezik be a vonat. Természetesen ez az én lakásomra vonatkozik, de mindenkinek javaslom, hogy ezeket az időket mérje, jegyezze meg, mert nagy segítség tud lenni a tervezhetőségben.

Ha hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést, kérlek nyomj egy Tetsziket, de annak is nagyon örülök, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal! Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz! 

Szeretnél még több gyakorlati tudásra szert tenni? ÚJDONSÁG: Kiscsoportos gyakorlati tréning Budapesten, ahol egy nap alatt megtanítunk az összes fontos beállításra, és eligazítunk az adózás rejtelmeiben is!

Először a kezdeti lépésekkel, adózási formákkal szeretnél tisztában lenni? Gyere el következő ELMÉLETI ELŐADÁSUNKRA, és minden egyből világos lesz. Küldd el JELENTKEZÉSED most!