Szárnyal a magyar turizmus, itt vannak az adatok!

Pár napja hivatalosan is közzé tette az idei év eddigi adatait a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A számokból egyértelműen kiderül, hogy az előző év hasonló időszakához képest mind a magyarok, mind a külföldiek által, magyarországi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma növekedést mutat.

Clipboard01.jpg

Ha eddig egy pillanatig is vacilláltunk, hogy vajon érdemes-e rövid távra kiadni az ingatlanunkat, akkor remélem, hogy ezekből az adatokból kiindulva már választ is kaptunk a kérdésünkre. A legfőbb kérdés szerintem a legtöbb ember fejében még mindig inkább arra irányul, hogy hogy ha mégis ingatlankiadásra adja a fejét, akkor a tömérdek szálláshely szolgáltató mellett ő hogyan is tudna labdába rúgni. Ne feledjük, egy jól bejáratott, visszatérő vendégkörrel rendelkező szálláshely bizonyos szempontból mindig is lépéselőnyben lesz, viszont ez egyáltalán nem szabad, hogy eltántorítson bennünket a célunktól. Inkább merítsünk abból motivációt, hogy ha ilyen sok szálláshelyre van igény a külföldi és belföldi turisták által, akkor igen is van létjogosultsága a mi kis szálláshelyünknek is.

Persze azért maradjunk a racionalitás talaján, és gondoljuk jól át, hogy olyan helyen tudnánk-e üzemeltetni az ingatlanunkat egyéb szálláshelyként, ahol a legtöbb turista megfordul, és valós igény mutatkozik a szálláshelyek iránt. Utána már nincs is más dolgunk, mint felfuttatni a bizniszt! 

Íme egy segítség, az alábbi városok voltak a legnépszerűbbek a turisták által 2013-ban. 

legnepszerubb.jpg

A táblázatból egyértelműen kitűnik, hogy a turisták fő célpontja bár még mindig erőteljesen Budapestre irányul, azért az ország különböző pontjain elhelyezkedő szálláshelyek is elég szépen szerepelnek a listán.

Mint ahogyan ezt egy korábbi írásomban már kifejtettem, a vidéki szálláshely tulajdonosok most igazán nagy lépéselőnyben lehetnek a budapestiekkel szemben, hiszen míg a külföldi szállásközvetítő oldalak túlcsordultig tele vannak budapesti kiadó ingatlanokkal, addig csupán elvétve lehet találni normálisan karbantartott, vidéki szálláshelyet kínáló hirdetést.

Ha hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést, kérlek nyomj egy Tetsziket, de annak is nagyon örülök, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal! Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz!